Yhteinen elämä rakentuu tunnesiteistä

Ei ole epätavallista, että parisuhteissa tulee vastoinkäymisiä. Pitkittynyt tyytymättömyys parisuhteessa voi kuitenkin käydä raskaaksi itselle ja kumppanille. Oli kyse kriisistä tai uuden suhteen aiheuttamasta epävarmuudesta, on hyvä hakea apua ajoissa.

Pariterapian tarkoituksena on käsitellä parin yhteisen elämän kipupisteitä. Sen kohteena voivat olla tunteiden, vuorovaikutuksen ja seksuaalisuuden käsittely, mutta myös parin elämänpiiriä ohjaavien ulkopuolisten asioiden käsittely.

Pariterapian tarkoituksena on lisätä puolisoiden itsetuntemusta, jotta kukin voisi paremmin tunnistaa ongelmatilanteisiin vaikuttavia tekijöitä. Kun terapiassa tartutaan arjen konkreettisiin ilmiöihin, voidaan löytää ymmärrystä parisuhteeseen.

Pariterapiaan voi myös hakeutua silloin kun harkitaan eroa tai parisuhteessa on jo päädytty eroon. Tällöin terapeutti voi auttaa löytämään uusia näkemyksiä ja toimintatapoja tilanteeseen ja auttaa esimerkiksi eroavaa paria toimimaan erotilanteessa lapset huomioon ottaen. Näin kaikkien osapuolten tarpeet ja tunteet tulevat kuulluksi ja huomioiduksi.

Haluatko varata ajan tai kuulla lisää? Ota yhteyttä.