Luottamuksellinen vuorovaikutus auttaa yhteyden löytämisessä

Kaikilla lapsilla on oikeus omiin vanhempiin. Jos yhteys on katkennut, voidaan valvotuissa tapaamisissa yhteyden löytämiseen myötävaikuttaa. Valvottujen tapaamisten viitekehyksenä on vuorovaikutuksellisuus.

Tarjoamme  valvottuja- ja tuettuja tapaamisia toimitiloissamme Salon keskustassa tai tarpeen mukaan yhdessä sovitussa ympäristössä. Tapaamispaikkapalvelut järjestetään Salon Turuntien tiloissamme, jotka ovat turvalliset, viihtyisät ja tilavat. Tapaamisten aikana lapsella ja vanhemmalla on mahdollisuus leikkiä ja pelata toimitiloistamme löytyvillä välineillä.

Työskentely toteutetaan kahden työntekijän toimesta palvelun ostajan tarpeen mukaan. Ennen tapaamisten aloittamista järjestetään aloitustapaaminen jossa käydään läpi tapaamiskäytännöt, valvonnan syy sekä palvelupäätös. Arvioimme toimintaa jatkuvasti ja dokumentoimme kaikki tapaamiset. Lisäksi annamme toiminnasta säännöllisen yhteenvedon palvelun ostajalle.

Lähtökohtana lapsen oikeus omiin vanhempiin

Valvottujen tapaamisten lähtökohtana on lapsen oikeus omiin vanhempiinsa. Valvottuja tapaamisia järjestetään niille perheille, joissa huoltajan tai vanhemman ja lasten välisestä tapaamisoikeudesta tai tapaamisjärjestelyistä on tehty viranomaispäätös.

Tapaamisissa tuemme lasta ja vanhempia turvalliseen ja luottamukselliseen vuorovaikutukseen, autamme yhteyden löytämisessä ja sen ylläpitämisessä.