Kuukausikirje

Tuloksellisuus on ollut SSTP:n tämän vuoden laatusana, sillä tänä vuonna starttaa markkinoille SSTP:n luoma tarvelähtöinen ennaltaehkäisevä KIILA – Varhainen perhepalvelu. KIILAN tavoitteena on lyhyellä ja intensiivisellä interventiolla saavuttaa toivottu muutos nopeammin tukemalla perheen kokonaisvaltaista hyvinvointia erilaisin toiminnallisin menetelmin. Käytössä on työhön sopivat mittarit tuloksellisuuden arviointiin ja todentamiseen. Työskentelyn tukena on strukturoitu selkeä rakenne sekä KIILA-käsikirja. KIILAN kautta saavutetaan ennaltaehkäisevän työn merkittävät säästöt.

Ensimmäisten työntekijöiden kanssa pilotoitiin KIILA-koulutus maaliskuussa, toinen koulutus pidetään 10.5.2023 klo 16–20. Lisää koulutuksia tulossa viimeistään kesän jälkeen. Paimiossa onkin jo alkamassa toukokuussa ensimmäinen KIILA-asiakkuus. Pääsemme siis pilotoimaan palvelua ja sen jälkeen arvioimaan sen toimivuutta. Uskomme vahvasti KIILAAN ja sen läpimurtoon markkinoilla, sillä se on lähtenyt suoraan palvelunostajien toiveesta. On toivottu palvelua, joka asettuu tukihenkilötyön ja perhetyön välille ja KIILA on juuri sitä. KIILAN jatkuva arviointi ja tarvelähtöinen jalostaminen on tärkeää, sillä tulee muistaa vanha sanonta ”vierivä kivi ei sammaloidu”.

Kiitos, kun jaksoit lukea, ota nyt hetki itsellesi, avaa linkki ja hengitä!

https://m.youtube.com/watch?v=6UzxSjJiDIE

Kevät on jo pitkällä, pysähdy ja katsele ympärillesi, kuuntele kevään ääniä, solisevaa puroa ja lintujen laulua, tunnustele miltä kevät tuoksuu, huomaa aukeavat silmut ja maasta kohti valoa pyrkivät kasvun ihmeet.

Kevätterveisin Tiina Valtanen